Deutsche Post: Ανακοινώνει την εξαγορά της Exel, αντί 6,5 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 08:56

ΣΤΗΝ ανακοίνωση, της εξαγοράς 3,6 δισ. λιρών (6,5 δισ. δολ.) της Exel Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας αποθήκευσης και παράδοσης δεμάτων της Βρετανίας, θα προχωρήσει σήμερα η Deutsche Post AG, τα μεγαλύτερη ταχυδρομεία της Ευρώπης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Deutsche Post, με έδρα τη Βόννη, θα προσφέρει περίπου 1.240 πένες για κάθε μία μετοχή της Exel, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η τιμή είναι 23% υψηλότερη από την τιμή την 1η Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών. Η μετοχή της Exel στις 16 Σεπτεμβρίου έκλεισε στις 1.228 πένες.

Η προσφορά εξαγοράς του εκτελεστικού διευθυντή Deutsche Post, Klaus Zumwinkel και η μεγαλύτερη που έκανε ποτέ, θα δώσει στη γερμανική εταιρεία μεγαλύτερο μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς ύψους 51 δισ. δολ. για συμβόλαια τροφοδοσίας καθώς και πρόσβαση σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Ford Motor Co. Η Exel, απασχολεί 111.000 ανθρώπους και πέρυσι, πραγματοποίησε πωλήσεις 11,4 δισ. δολαρίων.

Το 73% της τιμής θα καταβληθεί σε μετρητά και το λοιπό μερίδιο σε μετοχές της Deutsche Post, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η εκπρόσωπος της Deutsche Post, Silje Skogstad και ο Angus Maitland, διευθυντής της Maitland Consultancy, καθώς και εξωτερικός εκπρόσωπος της Exel, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Η UBS AG και η Merrill Lynch, είναι οι σύμβουλοι της Exel. Η Morgan Stanley συμβουλεύει την Deutsche Post, η οποία δαπάνησε περισσότερα από 13 δισ. δολ. σε εξαγορές από το 1996. Ο Zumwinkel, 61 ετών, προσθέτει υπηρεσίες στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απώλειας του μονοπωλίου στις ταχυδρομικές υπηρεσίες στη Γερμανία, σε δύο χρόνια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Exel, John Allan, 57 ετών, θα διευθύνει τις συνδυασμένες δραστηριότητες του τμήματος τροφοδοσίας της Deutsche Post, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι μετοχές της Deutsche Post σημείωσαν άνοδο 54 σεντς, ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 19,98 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη, στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές της Exel σημείωσαν άνοδο 17 πένες, φθάνοντας στις 1.228 πένες η μία, με αποτέλεσμα η άνοδός τους φέτος να φθάνει το 70%, συμπεριλαμβανομένης και της ανόδου του 17% την ημέρα της ανακοίνωσης των διαπραγματεύσεων των δύο εταιρειών.

H Exel είχε κέρδη 171,9 εκατ. λίρες σε πωλήσεις 3,64 δισ. λίρες το πρώτο εξάμηνο και πραγματοποιεί περίπου το 1/3 των εσόδων της στη Βρετανία, το 30% στις ΗΠΑ, 16% στην Ασία και το λοιπό στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Πριν από την εξαγορά της Exel, η μεγαλύτερη του Zumwinkel ήταν η απόκτηση της DHL Express το 2002, αντί του ποσού των 2,9 δισ. δολαρίων. Το πρώην στέλεχος της McKinsey & Co., δαπάνησε επίσης 1,05 δισ. δολ. τον Μάρτιο του 2003 για τις υπηρεσίες εδάφους της Airborne Inc., προκειμένου να αποκτήσει το δίκτυο διανομών των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα