SingTel: Προς τα κάτω αναθεώρηση των περιθωρίων κέρδους

Μετά τη μείωση των κερδών της Optus Pty στην Αυστραλία
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 09:20

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα περιθώρια κέρδους στο σύνολο της χρήσης, στο παράρτημά της στην Αυστραλία, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νοτιοανατολικής Ασίας, Singapore Telecommunications Ltd., εξ αιτίας της μείωσης των τιμών. Οι μετοχές της, υποχώρησαν σε ποσοστό 3,1%.

Τα περιθώρια κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στο τμήμα Optus Pty της εταιρείας στο Σύδνεϋ, ενδέχεται να υποχωρήσουν 1% έως 2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο του τουλάχιστον 30%, σύμφωνα με την SingTel, όπως είναι γνωστή η εταιρεία. Το παράρτημά της στην Αυστραλία, αποτελεί περίπου τα 3/3 των συνολικών της εσόδων.

Η Optus αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές κινητής τηλεφωνίας για να ανταγωνιστεί εκείνες της σταθερής που σχεδίαζαν οι μικρότερες ανταγωνίστριές της, Vodafone Group Plc και Hutchison Telecommunications Australia Ltd. Η Telstra Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, εκτιμά ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη ενδέχεται να μειωθούν 10% φέτος, εξ αιτίας του περιορισμού της δραστηριότητας σταθερής τηλεφωνίας και της συρρίκνωσης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Ο περιορισμός της αγοράς των τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, ενδέχεται να εμποδίσει το σχέδιο της κυβέρνησης της χώρας, που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά την πώληση μεριδίου που κατέχει στην Telstra, ύψους 28 δισ. δολ. Αυστραλίας, 21,6 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι μετοχές της SingTel σημείωναν απώλειες 2,7% φθάνοντας στα 2,49 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 12:01' μ.μ., στη Σιγκαπούρη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 4,6%, έναντι ανόδου 11,6% του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Straits Times στη Σιγκαπούρη. Οι μετοχές της SingTel στην Αυστραλία υποχωρούσαν 2,5% φθάνοντας στο 1,94 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα