ΠΑΣΟΚ: Η ακτοπλοΐα στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών

Ανακοίνωση με τίτλο «Το ναυάγιο ενός υπουργού ή έργα και ημέρες του κ. Κεφαλογιάννη»
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 17:51

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα, με θέμα «Τα αδιέξοδα της 18μηνης ανυπαρξίας πολιτικής της ΝΔ στην ακτοπλοΐα», έδωσαν σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου (υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πολιτικής Καταναλωτών), Ελπίδα Τσουρή (επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας), και Γιάννης Διαμαντίδης (εισηγητής του ΚΤΕ Εμπορικής Ναυτιλίας). Όπως υποστήριξαν, η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών χωρίς καμία πρόταση και πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να χειροτερεύουν.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις στην ναυτιλία, παρά τις δεσμεύσεις της δεν έφερε νόμους στη Βουλή, ενώ δίνει δικαίωμα στους εφοπλιστές να περάσουν την γραμμή που θέλουν, σημείωσε ο κ. Διαμαντίδης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ.Κεφαλογιάννης θα καταγραφεί στα χρονικά ως «ο υπουργός της πλωτής ταλαιπωρίας». Τα νέα μέτρα χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα, καθώς υπάρχει ανικανότητα διαχείρισης, επισήμανε η κ. Τσουρή.

Σε ανακοίνωση εξάλλου του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, με τίτλο: «Το ναυάγιο ενός υπουργού ή έργα και ημέρες του κ. Κεφαλογιάννη», αναφέρεται πως «ο κ.Κεφαλογιάννης πρέπει να κατανοήσει ότι έχει ως τώρα απαξιώσει το ΥΕΝ στα μάτια όλων των παραγόντων της ναυτιλίας, του προσωπικού του λιμενικού σώματος και του συνόλου της κοινώς γνώμης». Στην ίδια ανακοίνωση, ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας κατηγορείται για καταστρατήγηση του νόμου για τον προγραμματισμό των δρομολογίων, για ανοχή σε υπερήλικα πλοία και στον αθέμιτο ανταγωνισμό, για υποβάθμιση του λιμενικού σώματος, αδιαφορία για την ναυτική εργασία, προβληματικές ρυθμίσεις για τις κρουαζιέρες κλπ.

Σχετικά με το μέτρο του δωρεάν εισιτηρίου στους κατοίκους νησιών άγονης γραμμής, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι είναι μέτρο που καθυστερημένα επιχειρεί να μιμηθεί παλαιότερες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, με ημιτελή όμως και αόριστο τρόπο, ενώ επισημαίνεται ότι αφορά μόνον τη σύνδεση μικρών νησιών με μεγαλύτερα και όχι τα δρομολόγια προς Πειραιά.

Όσον αφορά την εξαγγελθείσα «χάρτα» δικαιωμάτων των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι μετά από 18 μήνες εφαρμόζεται ένα μέτρο που είχε παραδοθεί έτοιμο από το ίδιο.

Για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών σε ορισμένα λιμάνια μέσω του δανείου των 3 δισ.ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από ένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο χωρίς δεσμευτικούς όρους, που για να υλοποιηθεί, θα χρειασθεί ίσως πολλούς μήνες.

Τέλος, όσον αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αυστηρές ποινές σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες ή πράκτορες δεν ενημερώνουν έγκαιρα το επιβατικό κοινό για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η εξαγγελία αποδεικνύει ότι έως τώρα κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται με ανοχή του υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα