ΤτΕ: Πρωτοβουλία για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 17:45

Πρωτοβουλία για την επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας στις συναλλαγές των τραπεζών με το κοινό αναλαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα στον ηλεκτρονικό διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία θα παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία για τα βασικά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, δάνεια, λογαριασμοί καταθέσεων) που προσφέρουν οι τράπεζες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο πληροφόρησης των συναλλασσομένων, τουλάχιστον εκείνων που διαθέτουν πρόσβαση στο Ιντερνετ. Στην ίδια ηλεκτρονική διέθυνση θα παρέχονται πληροφορίες για τις εξειδικευμένες εταιρίες που παρέχουν πιστώσεις (τραπεζικοί διαμεσολαβητές), προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος παραπλάνησης των δανειοληπτών από επιτήδειους που λυμαίνονται το χώρο.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης εποπτικής φύσεως ρυθμίσεις εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος για ορισμένες κατηγορίες δανείων. Επιπλέον η διοίκηση της ΤτΕ υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμισθεί η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Ο προβληματισμός αυτός συνδέεται κατά κύριο λόγο με την ταχύτατα συνεχιζόμενη αύξηση της πιστωτικής επέκτασης στην στεγαστική και καταναλωτική πίστη και τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί αυτή να συνεπάγεται.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα