Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι αυξήθηκαν οι τιμές γης στο Τόκυο, για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, σε συνδυασμό με δήλωση αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας, ότι ο αντιπληθωρισμός ενδέχεται να μην υπάρχει τον επόμενο μήνα. Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. οδηγούσαν την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

Ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 13.211.26 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Ο Topix κέρδιζε επίσης 0,5%, με τον κλάδο των τραπεζών να οδηγεί την άνοδο των μετοχών.

Αλλού στην περιφέρεια, ο Australia's S&P/ASX 200 Index, υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ μετά την κίνηση της Federal Reserve των ΗΠΑ να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, αποτέλεσμα της καταστροφής που έσπειρε ο τυφώνας «Katrina». Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν την πτώση των εκείνων των μετοχών των εταιρειών, που βασίζονται στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Κίνας, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και της Ταϊβάν. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Ν. Κορέα και τις Φιλιππίνες. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 110,83 μονάδες. Νωρίτερα, υποχωρούσε σε ποσοστό 0,5%.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index, υποχώρησε 0,8% χθες στη Ν. Υόρκη μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Fed για ενδέκατη συνεχόμενη φορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα