UBS: Επιδιώκει εξαγορές στην ιδιωτική τραπεζική

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή Peter Wuffli
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 13:54

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ εξαγορές, για να αυξήσει τις δραστηριότητες της ιδιωτικής τραπεζικής, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των πλούσιων πελατών της στις ΗΠΑ, ενδέχεται να κάνει η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο, UBS AG, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Peter Wuffli.

«Οι εξαγορές ήταν πολύ σημαντικές στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές», είπε ο Wuffli 47 ετών, σε ομιλία του σήμερα στη Ζυρίχη.

Η UBS, που εξαγόρασε τη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ Paine Webber Group Inc. το 2000, αντί του ποσού των 11 δισ. δολ., δημιούργησε πέρυσι ένα τμήμα προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πλούσιους Αμερικανούς. Το συγκεκριμένο τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων της τράπεζας στις ΗΠΑ, ήταν το λιγότερο κερδοφόρο για την τράπεζα τη χρονιά που πέρασε με προ φόρων κέρδη στο 13% των εσόδων, έναντι 45% του ίδιου τμήματος της τράπεζας στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο πλούτος των ιδιωτών στη Β. Αμερική με τουλάχιστον ένα εκατ. σε καταθέσεις, θα αυξηθεί κατά 8,4% στα 13,9 τρισ. δολ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Capgemini SA και της Merrill Lynch & Co., που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο. Στην Ευρώπη, η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων σε μετρητά, φαίνεται ότι θα αυξηθεί 3,8%, στα 10,7 τρισ. δολάρια.

Επίσης η UBS επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από την Ελβετία, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι πελάτες θέλουν η διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων να γίνονται στη χώρα τους. Οι ελβετικές τράπεζες διαχειρίζονται σήμερα το 1/3 των καταθέσεων των πλουσίων σε ξένους λογαριασμούς. Η Ελβετία αποτέλεσε το 37% των εσόδων της UBS AG, πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα