Santander: Διαπραγματεύσεις για πώληση μεριδίου στη Fenosa

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 12:29

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση μεριδίου της 22% στην Union Fenosa SA, την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας της Ισπανίας, καθώς προσπαθεί να μειώσει τη συμμετοχή της σε διάφορες βιομηχανίες και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον τραπεζικό κλάδο, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Santander Central Hispano SA.

Η τράπεζα που εδρεύει στην Ισπανία δεν έχει φθάσει σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου, αξίας 1,68 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.), σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Τα δελτία ειδήσεων ωστόσο αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές τράπεζες και όχι με επενδυτές στον κλάδο της ενεργείας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στις εταιρείες κοινής ωφελείας της Ευρώπης διογκώνεται πριν το άνοιγμα της αγοράς στον ανταγωνισμό το 2007. Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Gas Natural SDG SA, προσέφερε 22,7 δισ. ευρώ για την ανταγωνίστρια της Fenosa, την Endesa SA, σε μία κίνηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη επιθετική εξαγορά εταιρείας κοινής ωφελείας.

Η Santander έλαβε προσφορές από δύο ομίλους για το μερίδιο 22% που κατέχει στη Fenosa, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Cinco Dias. Μία από αυτές περιλαμβάνει τον Amancio Ortega, πρόεδρο της Inditex SA. Ο όμιλος προσέφερε 30 ευρώ για κάθε μία μετοχή, το χαμηλότερο όριο τιμής που ορίστηκε από την Santander για το μερίδιο, με αποτέλεσμα η εμπορική συναλλαγή να υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Cinco Dias.

Οι μετοχές της Union Fenosa υποχωρούσαν 52 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 25,18 ευρώ η μία στις 10:07' π.μ. στη Μαδρίτη. Οι μετοχές της Santander σημείωναν άνοδο 10 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 10,41 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα