Η νέα στρατηγική της Cosmorom

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 12:25
UPD:12:29

Την επικείμενη επαναλειτουργία της Cosmorom, της ρουμανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmorom, κ. Νικόλαος Τσώλας, και ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βουκουρέστι, κατόπιν της ολοκλήρωσης της απόκτησης από την Cosmote ποσοστού 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmorom τον Ιούλιο του 2005.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας της Ρουμανίας, κ. Zsolt Nagy και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OTE, κ. Παναγής Βουρλούμης.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της Cosmote στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, «στόχος της Cosmorom είναι να πρωταγωνιστήσει στη ρουμανική τηλεπικοινωνιακή αγορά αποτελώντας μια αξιόπιστη και ελκυστική πρόταση. Ο κ. Μαρτιγόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη μελλοντική πορεία της Cosmorom με τη συμβολή της πολύτιμης εμπειρίας της Cosmote, η οποία έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναδεικνύεται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε κορυφαίο παίκτη στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Η επαναδραστηριοποίηση της Cosmorom αποτελεί για εμάς σημαντική πρόκληση, στην οποία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με εφόδια τη σαφή δέσμευσή μας αλλά και την τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτουμε από την επιτυχημένη παρουσία μας στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την πΓΔΜ και την Αλβανία. Στηρίζουμε έμπρακτα το σημαντικότατο αυτό εγχείρημα, για το οποίο θα επενδυθούν έως και 450 εκατομμύρια ευρώ, με την πεποίθηση ότι η επένδυση αυτή θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις σε όλα τα επίπεδα», προσέθεσε ο κ. Μαρτιγόπουλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmorom, κ. Νίκος Τσώλας, δήλωσε: «Η Ρουμανία αποτελεί μια αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Οι προκλήσεις από την αγορά είναι πολλές, θα λειτουργήσουν όμως θετικά ωθώντας μας σε δημιουργικές και καινοτόμες κατευθύνσεις, όπως άλλωστε αρμόζει στη μέχρι σήμερα πορεία της Cosmote».

Με στόχο να κάνει τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας προσιτές σε όλους και ακολουθώντας το μοντέλο της ελληνικής αγοράς, η Cosmorom θα προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές και θα αναπτύξει ένα προηγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που, πολύ σύντομα, θα εξασφαλίσει γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη εφάμιλλη των ανταγωνιστών της.

Σε επίπεδο εμπορικού δικτύου η Cosmorom θα αξιοποιήσει συνέργιες με τη Romtelecom, αναπτύσσοντας, παράλληλα, ένα εκτεταμένο δίκτυο εμπορικών συνεργατών και αποκλειστικών καταστημάτων αλλά και διερευνώντας νέες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων.

Σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία της επένδυσης θα αποτελέσει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας. Η Cosmorom ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας μια δυναμική και ευέλικτη διοικητική ομάδα με ικανά και έμπειρα στελέχη από την Ελλάδα και τη Ρουμανία ενώ θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους θα καλυφθούν από επαγγελματίες της ρουμανικής αγοράς. Τη διοικητική ομάδα της Cosmorom απαρτίζουν οι:

- Νικόλαος Τσώλας - Διευθύνων Σύμβουλος

- Αντώνης Κεραστάρης - Οικονομικός Διευθυντής

- Σπύρος Σπυρόπουλος - Διευθυντής Εξωτερικών-Ρυθμιστικών Θεμάτων

- Βασίλης Τροχαλίδης - Διευθυντής Πωλήσεων & Εξυπηρέτησης Πελατών

- Κώστας Καπετανόπουλος - Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας

- Λάμπρος Ίσκος - Διευθυντής Ανάπτυξης Ραδιοδικτύου

- Marius Maritescu - Διευθυντής Συστημάτων Μεταγωγής & Υπηρεσιών

- Carmil Maiorescu - Διευθυντής Λειτουργίας & Συντήρησης

- Χρίστος Χριστόπουλος - Διευθυντής Συστημάτων Πληροφορικής

- Marian Alecu - Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών

- Επαμεινώνδας Γαρδέλης - Διευθυντής Προμηθειών

Μέσω της επένδυσης στην Cosmorom, μία από τις μεγαλύτερες στη Ρουμανία, η COSMOTE συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και την προαγωγή του τεχνολογικού προφίλ της χώρας, με απτά οφέλη για την ίδια τη ρουμανική οικονομία και τους καταναλωτές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Cosmote.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα