Romtelecom: Κέρδη 103,7 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2005 12:31

Η πορεία της Romtelecom και η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος ΟΤΕ στη ρουμανική αγορά με την ενεργοποίηση της Cosmorom βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης των διοικητικών συμβουλίων του ΟΤΕ, της Romtelecom, της Cosmote και της Cosmorom στο Βουκουρέστι.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Romtelecom, κ. J. Hubley, παρουσίασε στα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ τα θετικά αποτελέσματα από την αναδιάρθρωση της Romtelecom που ξεκίνησε το Α’ εξάμηνο του 2003.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο δείκτης παραγωγικότητας της εταιρείας στα τέλη Ιουνίου 2005 σημείωσε αύξηση 72% και ανήλθε στις 275 συνδέσεις ανά υπάλληλο από 160 στα τέλη Ιουνίου του 2003, που ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε σε 15.242 στα τέλη Ιουνίου 2005 από 26.704 τον Ιούνιο του 2003.

Τα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με τα US GAAP, και ανήλθαν σε 103,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2005 έναντι ζημιών ύψους 26,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Όπως τονίστηκε, η υλοποίηση διαφόρων έργων, όπως το νέο σύστημα τιμολόγησης που λειτούργησε τον Ιούλιο του 2005, εξελίσσεται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο. Παράλληλα, όσον αφορά στην τεχνολογική υποδομή, ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των τελευταίων αναλογικών συνδέσεων στη χώρα και προωθείται η παροχή νέων υπηρεσιών, όπως το ADSL που παρουσιάστηκε τελευταία.

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συμβολικής εκδήλωσης, παρουσία της Διοίκησης του ΟΤΕ, και της Romtelecom, ο υπουργός Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας, κ. Zolt Nagy, απενεργοποίησε το τελευταίο αναλογικό κέντρο στο Βουκουρέστι. Από την αναβάθμιση στο δίκτυο κορμού επωφελούνται περίπου 800.000 συνδρομητές της Romtelecom στο Βουκουρέστι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Romtelecom, κ. James Hubley, δήλωσε: «Από σήμερα, ολόκληρο το Βουκουρέστι επωφελείται από τη νέα σύγχρονη ψηφιακή τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού, μέσα στα επόμενα χρόνια, η ROMTELECOM, θα επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο νέας γενιάς, με τη χρήση συγχρόνων τεχνολογιών δικτύου, που θα επιτρέπει στην ROMTELECOM να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες, όπως η μόνιμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες σύνδεση στο internet, και υπηρεσίες περιεχομένου όπως το Video on Demand και το online gaming».

Ο Υπουργός Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας, κ. Zolt Nagy, τόνισε: «Η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ROMTELECOM και την προσφορά νέων τεχνολογιών, όπως οι ευρυζωνικές συνδέσεις Internet, καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα το τηλέφωνο, το fax και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για την ταχύτατη μεταφορά δεδομένων. Ελπίζουμε ότι σύντομα το ποσοστό ψηφιακοποίησης στη Ρουμανία θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό ούτως ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, όπου και αν ζει στη χώρα, να μπορεί να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες ISDN και ADSL».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσιάζει στις μέρες μας η ROMTELECOM, καθώς και η εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρουμανίας αποτελούν στερεά θεμέλια για την εδραίωση και διεύρυνση της παρουσίας του Ομίλου ΟΤΕ στη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουν τόσο η επερχόμενη εισαγωγή της ROMTELECOM στο χρηματιστήριο όσο και η ανάδειξη της COSMOROM, η οποία έχει πλέον περιέλθει στην COSMOTE κατά 70% και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την COSMOTE, τον ΟΤΕ αλλά και γενικότερα τον Όμιλο στην πολύ σημαντική αγορά της Ρουμανίας. Υπό αυτό το πρίσμα, το Δ.Σ. της μητρικής εταιρείας, συνεδριάζοντας χτες στο Βουκουρέστι, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πρωτογενή ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα