Kao: Mε τρεις εταιρείες επενδύσεων κάνει προσφορά για την Kanebo

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 07:31

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά της Kanebo Cosmetics Inc., κάνει η Kao Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων για το σπίτι, της Ιαπωνίας και τρεις εταιρείες επενδύσεων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία εγγυήθηκε πέρυσι για την Kanebo, αξιολογεί την εταιρεία στα περίπου 400 δισ. γιέν (3,5 δισ. δολ.).

Η Unison Capital Inc., η Advantage Partners Inc. και η MKS Partners Ltd., ενδέχεται να στηρίξουν την τελευταία προσφορά της Kao για την Kanebo, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών. Η L'Oreal SA, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο, η Johnson & Johnson και η ιαπωνική παραγωγός καλλυντικών, Kose Corp., ενδέχεται να κάνουν ανταγωνιστικές προσφορές, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Με την απόκτηση της Kanebo, θα τετραπλασιαστούν οι πωλήσεις καλλυντικών της Kao, ενώ η τελευταία θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την ηγέτιδα στην εν λόγω αγορά, Shiseido Co. Η κυβέρνηση, πουλά το 86% της Kanebo Cosmetics και μερίδιο στην πρώην μητρική της, Kanebo Ltd.

O εκπρόσωπος της Kao, Satoshi Shiozawa, είπε ότι είναι ανάρμοστο να σχολιάσει την διαδικασία των προσφορών. H Ritsuko Gokita, εκπρόσωπος της Unison Capital, που ιδρύθηκε το 1998 από τρία πρώην στελέχη της Goldman Sachs Group Inc., αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Τα στελέχη της εταιρείας επενδύσεων Advantage Partners, στο Τόκυο, μιας φίρμας που ιδρύθηκε το 1992 από πρώην στελέχη της Bain & Co. και της MKS Partners που ιδρύθηκε το 2002, δεν βρέθηκαν για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η Kanebo Cosmetics πουλήθηκε πέρυσι στην Industrial Revitalization Corp. της Ιαπωνίας αντί του ποσού των 366 δισ. γιέν, μετά τις ζημίες της μητρικής της Kanebo Ltd., για πέμπτη χρήση. Η Kao και η Unison Capital έκαναν διαφορετικές προσφορές για την Kanebo πριν τη σώσει η κυβέρνηση από την πτώχευση.

Στον τελευταίο κύκλο προσφορών η Johnson & Johnson, έκανε μια προσφορά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανθρωπίνων πόρων και διοίκησης της εταιρείας στην Ιαπωνία, Manabu Hirano, ο οποίος όμως δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Οι μετοχές της Kanebo Ltd. σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στα Χρηματιστήρια του Τόκυο και της Οσάκα στις 13 Ιουνίου, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η διοίκησή της υπερεκτίμησε τα κέρδη κατά 210 δισ. γιέν μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Kao, υποχωρούσαν 25 γιέν, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 2.790 γιέν η μία, σήμερα στις 10:56' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα