General Motors: Συμφωνία με τους εργαζομένους, απεφεύχθη η απεργία

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 07:53

ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ η απεργία στην General Motors Corp., τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, μετά την επίτευξη τριετούς συμφωνίας αργά χθες το βράδυ με την ένωση των εργαζομένων, Canadian Auto Workers (CAW).

Η ένωση, ανακοίνωσε τη συμφωνία στο Τορόντο. Η CAW, με 17.100 μέλη στην General Motors έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με την Ford Motor Co. και την Chrysler, το τμήμα της DaimlerChrysler AG. Η συμφωνία περιλαμβάνει και μειώσεις προσωπικού στην εταιρεία, παρόμοιες με αυτές που συμφωνήθηκαν για την Ford και την Chrysler.

Ο πρόεδρος της ένωσης των εργαζομένων, Buzz Hargove, είπε ότι θα περικοπούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στην εταιρεία στον Καναδά μέσα στην επόμενη τριετία. «Οι συνομιλίες ήταν πολύ δύσκολες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της GM, υπεύθυνος για εργατικά θέματα στη Βόρειο Αμερική, John Buttermore, πριν από τη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές έκαναν μια καλή συμφωνία.

Η CAW πέτυχε μικρότερες αυξήσεις στους μισθούς από τις αντίστοιχες προηγούμενων συμφωνιών, σε ποσοστό 1,4% το πρώτο έτος και 0,9% για τα δύο επόμενα χρόνια αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα