WellPoint: Συμφωνία εξαγοράς της WellChoise αντί 6,5 δισ. δολ.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 07:08

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της WellChoise Inc., αντί ποσού περίπου 6,5 δισ. δολ., με στόχο την επέκτασή της στη Ν. Υόρκη, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ, WellPoint Inc.

H WellPoint θα καταβάλλει 77,23 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές για την WellChoice, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικής ασφάλισης της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η τιμή, είναι 9,4% υψηλότερη από το κλείσιμο των μετοχών της WellChoise χθες στα 70,60 δολ. η μία.

Η WellChoice θα προσθέσει στη WellPoint 5 εκατ. πελάτες στη Ν. Υόρκη και θα αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών που καλύπτει η εταιρεία, στα 33 εκατομμύρια. Η εξαγορά αυτή θα την ωθήσει στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την UnitedHealth Group Inc., σε μία αγορά με ασφάλιστρα ύψους 657 δισ. δολ. ετησίως ή το 5,3% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι κάτοχοι μετοχών της WellChoice θα λάβουν 38,25 δολ. σε μετρητά και 0,5191 μετοχές της WellPoint, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες. Η εμπορική συναλλαγή, θα αποτελέσει θέμα έγκρισης των αρμόδιων αρχών και θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμβουλοι της WellPoint στην επένδυση ήταν η Goldman Sachs και η Banc of America. Σύμβουλος της WellChoice ήταν η Lazard Ltd.

Οι μετοχές της WellChoice εκτινάχθηκαν 4,91 δολ., ποσοστό 7%, για να κλείσουν στα 75,51 δολ. η μία, στις 4:18' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της εταιρείας, έχουν σημειώσει σχεδόν διπλάσια άνοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο, μέχρι σήμερα και τριπλάσια από τον Νοέμβριο του 2002. Οι μετοχές της WellPoint σημείωσαν απώλειες 8 σεντς, φθάνοντας στα 75,01 δολ. η μία, ενώ το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 75%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα