Delphi: Oικονομική βοήθεια 6 δισ. δολ. ζητά από την GM

Για να αποφύγει την πτώχευση, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 08:35

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ βοήθεια, ύψους 6 δισ. δολ., ζήτησε από την General Motors Corp., η Delphi Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων αυτοκινήτων των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Delphi επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα μετρητά από την GM για να μειώσει τα έξοδα, με την προσφορά μακροπρόθεσμων μπόνους για συνταξιοδότηση ή την αποδοχή χαμηλότερου μισθού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την πληρωμή συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συνταξιούχους.

Η GM, ο μεγαλύτερος πελάτης της και πρώην μητρική εταιρεία της Delphi, σκέφτεται το αίτημα βοηθείας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, Jerry Dubrowski, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το ύψος της βοηθείας ή άλλες λεπτομέρειες. Η απόφαση της GM θα θέσει τη βάση, κατά ένα μέρος στις παραχωρήσεις που αποσπά από την ένωση των εργαζομένων, United Auto Workers, αναφέρουν οι πληροφορίες. Η GM ζητά από τις ενώσεις των εργαζομένων να βοηθήσουν στη μείωση κατά 5,6 δισ. δολ., των ετήσιων δαπανών για ιατρική φροντίδα.

Η εκπρόσωπος της Delphi, Claudia Baucus, δήλωσε ότι η εταιρεία ψάχνει για οικονομική βοήθεια από την GM, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ποσό. Ο εκπρόσωπος της ένωσης των εργαζομένων, Paul Krell, δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η GM έχασε 1,16 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2005, έναντι κερδών ύψους 2,6 δισ. δολ., που είχε εμφανίσει την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, καθώς η παραγωγή της στη Βόρειο Αμερική μειώθηκε σε ποσοστό 11%.

Μία πτώχευση της Delphi θα σηματοδοτήσει δεκάδες άλλες ανάμεσα στις μικρότερες εταιρείες που προμηθεύουν με εξαρτήματα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με τον Craig Fitzgerald, συνεταίρο της φίρμας λογιστών Plante & Moran PLLC , στο Southfield του Michigan των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα