National Australia: Δαπάνη 1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ στο εσωτερικό

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 08:10

ΠΟΣΟΝ 1,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ), θα επενδύσει μέσα στην επόμενη τριετία για να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό, όπου έχασε πελάτες μετά το σκάνδαλο των παράνομων συναλλαγών συναλλάγματος τον Ιανουάριο του 2004, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, National Australia Bank Ltd.

Η τράπεζα βρίσκεται στο μέσο του τριετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, μετά τη μείωση κερδών και εσόδων, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους λειτουργίας της, σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, John Stewart, προς τους επενδυτές, σήμερα στη Μελβούρνη.

Ο Stewart, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2004, για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην τράπεζα, καθώς το μερίδιο της στα δάνεια και τις καταθέσεις κατρακύλησε, μετά την εμφάνιση ζημιών από τις παράνομες συναλλαγές συναλλάγματος. Η τράπεζα δαπανά περισσότερα στο μάρκετινγκ και πουλά φθηνότερα δάνεια προσφέροντας υψηλότερα επιτόκια σε καταθέσεις, με στόχο να κερδίσει πελάτες.

Οι μετοχές της National Australia υποχωρούσαν 12 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 33,11 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 12:15' μ.μ. στο Σύδνεϋ. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 15% και είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων δανειστριών της Αυστραλίας.

Η δανείστρια μείωσε κατά 1.000, τις θέσεις εργασίας στην Αυστραλία από τον Μάϊο και θα προχωρήσει στην περικοπή άλλων τόσων την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στο εσωτερικό, Ahmed Fahour, σήμερα. Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της για τη μείωση 4.200 θέσεων εργασίας ή το 10,5% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως, που ανακοινώθηκε τον Μάϊο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα