Κινητοποίηση σταφυλοπαραγωγών Ηρακλείου

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 15:03

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια λήψης μέτρων καθώς και παρεμβάσεών της για τη στήριξη του εισοδήματος των σταφυλοπαραγωγών και σταφιδοπαραγωγών της χώρας με τα μέτρα που συνοπτικά ανακοινώθηκαν χθες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/27/1093633.htm , πολλά από τα οποία λαμβάνονται για πρώτη φορά φέτος», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος.

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα αγρότες του Ηρακλείου που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων με αυτοκίνητα φορτωμένα με σταφύλια και κατέληξαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου παρέδωσαν ψήφισμα στον Γ. Γ. της Περιφέρειας Σεραφείμ Τσόκα με τα αιτήματα τους.

- Να υπάρξει μείωση του πλαφόν σταφίδας όχι κάτω του 50%, ώστε με 150 κιλά σταφίδας ανά στρέμμα να μπορεί ο παραγωγός να είναι δικαιούχος της στρεμματικής ενίσχυσης.

- Να δρομολογηθούν παράλληλα με τη μείωση του πλαφόν, αποζημιώσεις των αμπελουργών για αφορία και ακαρπία των αμπελιών τους.

- Να καλύψει επίσης η κυβέρνηση τα δύο δισεκατομμύρια δραχμές του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας.

- Να στηρίξει η κυβέρνηση οικονομικά τις Ενώσεις Ηρακλείου και Πεζών που απορροφούν τα οινοστάφυλα του νομού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα