Συνεργασία Παγκόσμιας Τράπεζας, ΟΟΣΑ και ING

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 15:04

H Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το ING Group προχώρησαν σε συνεργασία, με σκοπό να διερευνήσουν την απόδοση των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών συστημάτων σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες και οικονομίες που βρίσκονται σε μετάβαση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ING, οι τρεις φορείς θα αξιολογήσουν την απόδοση και αποτελεσματικότητα των χρηματοδοτούμενων συνταξιοδοτικών σχημάτων στις χώρες αυτές, και θα αναζητήσουν ερμηνείες για τις διαφορετικές τους εμπειρίες. Την τελευταία εικοσαετία πολλές χώρες προχώρησαν σε μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των συστημάτων που παρέχουν εισόδημα και οικονομική υποστήριξη σε όσους βγαίνουν στη σύνταξη. Πολλές ακόμη χώρες εξετάζουν ενεργά τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανάλογα μέτρα. Μολονότι υπάρχει ευρεία συναίνεση σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς τη σπουδαιότητα δημιουργίας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενων συνταξιοδοτικών ταμείων, ο τρόπος καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας των συστημάτων αυτών βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Στα πλαίσια της έρευνας, κεντρικό πυρήνα του πρώτου κατά σειρά project θα αποτελέσει η «Οικονομική απόδοση των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων». Παρά τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην παροχή συνταξιοδοτικών υπηρεσιών, υπήρξαν ελάχιστες συγκρίσεις της απόδοσης των ιδιωτικών αυτών συστημάτων. Με τη συλλογή και σύγκριση λεπτομερών πληροφοριών και στοιχείων από έναν αριθμό αναπτυσσόμενων οικονομιών αλλά και ώριμων χωρών, τα τρία μέρη από κοινού θα προχωρήσουν σε ανάλυση της απόδοσης των ιδιωτικά χρηματοδοτούμενων συνταξιοδοτικών ταμείων. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ανοιχτά συνέδρια, εργαστήρια και θα περιληφθούν σε εκδόσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα