ΣΕΒ: Μας έχουν ξεπεράσει χώρες της διεύρυνσης

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 15:08

Εχουν γίνει βήματα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να υπάρξουν επιτυχίες όπως στον αθλητισμό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, σχολιάζοντας την έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (σ.σ. τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 16:00 λόγω διεθνούς εμπάργκο).

Ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι μας έχουν ξεπεράσει χώρες της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Λετονία, η Ουγγαρία, η Κύπρος και η Τσεχία, αλλά και χώρες της Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Νότιος Αφρική και τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Στις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της Ενωσης, θα υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας. Ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι το ελληνικό σχέδιο που έχει ετοιμαστεί, απέχει από τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Κοινότητα και πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις.

Ο κ. Κυριακόπουλος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα για το "γρηγορόσημο", τόνισε ωστόσο ότι είναι αδιανόητο να έχει κάνει τέτοια δήλωση, αλλά και ότι είναι κοινός τόπος πως υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς που είναι αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας. Στην ερώτηση αν ο ίδιος έχει ποτέ καταβάλει "γρηγορόσημο", ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι πριν πέντε χρόνια θα απαντούσε ευθέως, τώρα όμως έχει την εμπειρία να μην το κάνει.

Ο ΣΕΒ τάχθηκε, τέλος, κατά της πρότασης της ΓΣΕΕ να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που πήραν επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο ή κοινοτικά προγράμματα και έκλεισαν, εφόσον δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που να τεκμηριώνουν ότι υπήρξε δόλος.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα