Aνακεφαλαιοποίηση: Εως 18/12 η αποτίμηση για την attica bank

Την ίδια ημέρα και για τις συνεταιριστικές
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 14:20
UPD:14:20
SOOC/Nikos Libertas

Από την έντυπη έκδοση

Tην Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνουν σήμερα η attica bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες για τα αποτελέσματα των αυξήσεων κεφαλαίου, δίνοντας μια εικόνα για τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από τη διαγνωστική άσκηση της εποπτικής αρχής.

Η εικόνα θα αφορά την κάλυψη που υπάρχει από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και τις δεσμεύσεις για τη συμμετοχή στα αδιάθετα, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η οριστική αποτίμηση της ανακεφαλαιοποίησης από την ΤτΕ, ώστε να αποφασιστεί αν δεν έχουν καλυφθεί οι κεφαλαιακές ανάγκες αν μια τράπεζα οδηγηθεί σε resolution.

H attica bank πραγματοποιεί αύξηση για ποσό ύψους 748 εκατ. ευρώ, με το βασικό σενάριο να διαμορφώνεται στα 584 εκατ. ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει με ποσό από 225 έως 382 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση δηλώνει αισιόδοξη καταγράφοντας ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και δημόσιους οργανισμούς.

Χθες δεν ελήφθη απόφαση συμμετοχής της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 10 εκατ. ευρώ, καθώς επικράτησαν οι αντίθετες απόψεις (σχετικό ρεπορτάζ είχε η «Ν» προχθές). Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η εισήγηση για συμμετοχή στην αύξηση συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης εντός της εταιρείας.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους στην αύξηση της προαναφερόμενης τράπεζας εξετάζουν και τα ΕΛΤΑ. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων η διοίκηση εισηγείται τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της attica bank με 3 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις κεφαλαίου πραγματοποιούν η Παγκρήτια και η Συνεταιριστική Πελοποννήσου, όπως και η Χανίων και η Ηπείρου, με τις δύο τελευταίες να έχουν συμφωνίες για συμμετοχή από ασφαλιστικό ταμείο για κάλυψη μεγάλου μέρους της αύξησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα