Ε.Κ.: Πρόστιμα σε ΣΙΔΜΑ και EFG Telesis Finance

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 17:47
UPD:17:49

Πρόστιμα ύψους 580.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη νεοεισηγμένη εταιρεία ΣΙΔΜΑ και στην κύρια ανόδοχο της εισαγωγής της εταιρείας στο Χ.Α EFG Telesis Finance. Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά αποφάσισε:

-Tην επιβολή προστίμου ύψους 290.000 ευρώ στην εταιρία Σιδηρεμπορική Μακεδονίας ΑΕ (ΣΙΔΜΑ) διότι κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ δεν συνέταξε, ως όφειλε, συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της για σημαντικά γεγονότα και ειδικότερα για τη μεταστροφή της πορείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων του πρώτου τρίμηνου 2005.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 290.000 ευρώ στην εταιρία EFG Telesis Finance ΕΠΕΥ διότι ως κύριος ανάδοχος της έκδοσης της ΣΙΔΜΑ δεν μερίμνησε για την επικαιροποίηση του ενημερωτικού δελτίου όσον αφορά το ανωτέρω γεγονός, ώστε να διασφαλιστεί η ορθή, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

- Tην προσωρινή αναστολή για διάστημα 30 ημερών της λειτουργίας της εταιρίας ΒΧ Χρηματοοικονομικές Υηπρεσίες AEΠΕΥ, καθώς και το διορισμό προσωρινού επιτρόπου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς .

-Την απαγόρευση λειτουργίας της Aegis ΑΕΛΔΕ με έδρα την Αθήνα, επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για το επενδυτικό κοινό.

-Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας -μετά από αίτημα των μετόχων της- και την τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας Ελληνική Trust ΑΕΠΕΥ, ώστε να λειτουργεί ως εταιρία συμμετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα