Nissan, Honda: Στα ύψη οι πωλήσεις στις ΗΠΑ, άνοδος των μετοχών

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 07:15

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα 12 μηνών, αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Nissan Motor Co., μετά την αύξηση των μεριδίου των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, αποτέλεσμα της ζήτησης για μικρότερα, πιο οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμων, αυτοκίνητα.

Το συνδυασμένο μερίδιο των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών αυξήθηκε στο 38,2% τον Σεπτέμβριο, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ρεκόρ, έναντι 32% που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Autodata Corp. Η άνοδος των πωλήσεων, συμπεριλαμβάνει την άνοδο 16% των πωλήσεων της Nissan, της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας και 12% της Honda, της τρίτης μεγαλύτερης της χώρας.

Το καλό όνομα των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών για αυτοκίνητα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, ωθεί τη ζήτηση ανοδικά, ανέφερε ο Ken Bernhardt, καθηγητής μάρκετινγκ του Robinson College of Business του Georgia State University. H εικόνα τους έχει τονωθεί από επενδύσεις σε τεχνολογίες, όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα και το ανασχεδιασμένο συμβατικό Civic της Honda, το οποίο καταναλώνει το γαλόνι στα 40 μίλια στην εθνική οδό, διανύοντας τη διπλάσια απόσταση από τον μέσον όρο των άλλων αυτοκινήτων.

Οι μετοχές της Honda, σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 6.740 γιέν η μία, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της Nissan σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2%, φθάνοντας στα 1.335 γιέν η μία και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2004.

Οι ιαπωνικές και οι νοτιο-κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, πούλησαν 507.597 οχήματα και ελαφρά φορτηγά τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, 10% περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό περιλαμβάνει την αύξηση 10% των πωλήσεων της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ασίας και την αύξηση 9,1% των πωλήσεων της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης εταιρείας συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Ν. Κορέας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα