Hana: Σε επίπεδα ρεκόρ οι μετοχές μετά την επένδυση της Goldman

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2005 07:45

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ, αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Hana Bank, της τέταρτης μεγαλύτερης δανείστριας της Ν. Κορέας και σε ποσοστό 12%, μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs Group Inc., ότι θα επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολ., προκειμένου να καταστεί ο μεγαλύτερός της μέτοχος.

Το τμήμα εξαγορών της Goldman, θα αποκτήσει περίπου 9,5% μιας εταιρείας συμμετοχών που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Hana, που εδρεύει στη Σεούλ, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των τραπεζών.

Η επένδυση, θα αυξήσει το κεφάλαιο της Hana Bank και θα της δώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τις εξαγορές που έχει σχεδιάσει ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Kim Jong Yeol. Η Goldman, η οποία υπερδιπλασίασε την επένδυσή της στην Kookmin Bank, ήταν η μεγαλύτερη σύμβουλος πωλήσεων μετοχών και συγχωνεύσεων, φέτος.

Η Hana έλαβε αρχική έγκριση να γίνει εταιρεία συμμετοχών την 1η Δεκεμβρίου.

Πουλώντας μία μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών η Hana θα μπορέσει να διευρύνει την ανάπτυξη των κερδών, η οποία μειώθηκε πλέον του ημίσεως πέρυσι, με τα προβλήματα που είχε με τις επισφαλείς οφειλές της.

Η Goldman, η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, άρχισε να αγοράζει μετοχές της Hana τον Ιούνιο, όταν απέκτησε 5 εκατ. μετοχές που κατείχε η τράπεζα, με χρηματιστηριακή αξία 7 δισ. δολ., σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman, Henry Cornell, στη Ν. Υόρκη. Η Goldman θα αγοράσει 13 εκατ. μετοχές της εταιρείας συμμετοχών, σύμφωνα με τη Hana.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα