China Construction Bank: Σχέδια για πώληση μετοχών 7,68 δισ. δολ.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 07:22

ΠΟΣΟΝ 59,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (7,68 δισ. δολ. ΗΠΑ), σχεδιάζει να εξασφαλίσει κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας, China Construction Bank, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H δανείστρια, θα προσφέρει 26,49 δισ. μετοχές ή το 12% του διευρυμένου κεφαλαίου της, από 1,80 έως 2,25 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν γίνει επίσημη ανακοίνωση από την τράπεζα. Η κλίμακα της τιμής, που επιβεβαιώθηκε μέσω μηνύματος που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από έναν ανάδοχο στους επενδυτές, αντιπροσωπεύει περίπου 1,50 έως 1,9 φορές τη λογιστική αξία της τράπεζας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η δημόσια εγγραφή της Construction Bank θα είναι η μεγαλύτερη στην Ασία, μετά την προσφορά της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, ΝΤΤ DoCoMo Inc., ύψους 2,13 τρισ. γιέν (18,7 δισ. δολ.) το 1998 και η μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2001, όταν έγινε η πώληση μετοχών της Kraft Foods Inc., αξίας 8,7 δισ. δολαρίων.

Το μέγεθος της Construction Bank, η οποία έχει 3,7 φορές περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από την Bank of Communications, θα προσελκύσει δυνητικούς αγοραστές, σύμφωνα με τους επενδυτές. Στα 2,25 δολ. Χονγκ Κονγκ η μετοχή, η χρηματιστηριακή της αξία της, θα ανέλθει σε περίπου 64 δισ. δολ. ΗΠΑ, παρόμοια με την αντίστοιχη της American Express Co. ή της Barclays Plc.

Η Morgan Stanley και η Credit Suisse First Boston διαχειρίζονται την πώληση μετοχών της Construction Bank από κοινού με την China International Capital Corp., τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Κίνας, με έδρα το Πεκίνο.

Ο Fan Yifei, εκπρόσωπος της Construction Bank, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η εκπρόσωπος της Morgan Stanley στο Χονγκ Κονγκ, Cheung Po-ling, η Feng Danyun της China International και η Elizabeth Rudall της Credit Suisse First Boston, αρνήθηκαν επίσης να κάνουν κάποιο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα