Mizuho Financial: Προς πώληση ιδίων μετοχών αξίας 4,6 δισ. δολ.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 07:37

ΜΕΤΟΧΕΣ, αξίας 530 δισ. γιέν (4,6 δισ. δολ.), ενδέχεται να πουλήσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Mizuho Financial Group Inc., με στόχο να αποπληρώσει τα χρέη της προς το δημόσιο, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά το σχέδιο.

Η τράπεζα, θα προσφέρει 763.000 μετοχές, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πριν από την επίσημη ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η πώληση, η μεγαλύτερη πλέον των τεσσάρων ετών στην Ιαπωνία, θα αξιοποιήσει την άνοδο 37% του δείκτη των τραπεζών φέτος στην Ιαπωνία. Οι ιαπωνικές τράπεζες ώθησαν το 20% της ανόδου του Topix το περασμένο τρίμηνο, λέγοντας ότι η βελτίωση της οικονομίας θα μειώσει το κόστος των επισφαλών τους δανείων και θα αυξήσει τα κέρδη τους.

Η Mizuho, σε ανακοίνωση που διένειμε νωρίτερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, είπε, ότι πάντα σκέφτεται να αυξήσει το κεφάλαιό της, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει κάτι σχετικό. Ο Ken Atobe, εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να προσθέσει κάτι σε αυτό το σχόλιο.

Η εφημερίδα Nihon Keizai, νωρίτερα σήμερα, ανέφερε σε δημοσίευμά της, ότι η τράπεζα θα πουλήσει μετοχές της που έχει στην κυριότητά της μια συγγενική της εταιρεία αξίας 400 δισ. γιέν. Η Mizuho Financial Strategy Co., ένας θυγατρικός όμιλος της τράπεζας, κατέχει 1,156 εκατ. μετοχές ή το 9,6% της μητρικής εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι μετοχές της Μizuho υποχωρούσαν 4,6% και έκλεισαν 4,7% χαμηλότερα κατά την πρωϊνή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, φθάνοντας στις 705.000 γιέν ημ ία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 74 δισ. δολάρια.

Η Mizuho, που χρωστά 850 δισ.γιέν στο κράτος, σχεδιάζει να καταβάλλει 250 δισ. γιέν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Nihon Keizai.

Τον Αύγουστο, η τράπεζα ανακοίνωσε, ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 173,3 δισ. γιέν, μετά την αύξηση των αμοιβών από την τραπεζική επενδυτική, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους. Η Mizuho εμφάνισε καθαρές ζημίες ρεκόρ, ύψους 2,4 τρισ. γιέν, πριν από τρία χρόνια, καθώς υπολόγισε το κόστος της διαγραφής των επισφαλών της δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα