Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει φορολογικός παράδεισος

Ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 13:16
UPD:13:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μιλά στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει φορολογικός παράδεισος καθώς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των ευρωπαϊκών χωρών που διατηρούν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκη, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι «δεν θα μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε οικονομία χαμηλού εργασιακού κόστους, όπως οι γειτονικές χώρες», ενώ επανέλαβε ότι οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές θα είναι στο μέσο όρο της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, εκτίμησε ότι «μπορούμε να βγούμε από την κρίση με βιώσιμο και κοινωνικά συνεκτικό τρόπο». Πρόσθεσε παράλληλα, ότι «η οικονομία θα περάσει σε θετικό πρόσημο νωρίτερα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ίσως και το πρώτο τρίμηνο του 2016».

Ειδική μνεία έκανε στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, εξαίροντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την επιβολή των capital controls.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, κατέστησε σαφές ότι μία συμφωνία για την εξομάλυνσή του θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μία κρίση – χρέους στο μέλλον. 

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα