Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού για πέμπτη ημέρα

Μετά την αύξηση των εισαγωγών του καυσίμου στις ΗΠΑ και τη μείωση της ζήτησης
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 07:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για πέμπτη ημέρα, καθώς εικάζεται, ότι η αύξηση των εισαγωγών του καυσίμου, θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της μειωμένης παραγωγής, αποτέλεσμα των τυφώνων, που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικό.

Χθες, η βενζίνη, διεύρυνε τις απώλειές της στο 5,4%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν 18%, στο 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα. Η συνολική κατανάλωση του καυσίμου την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 2,9% χαμηλότερη, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή στον Κόλπο, αυξήθηκε στο 13% του επιπέδου πριν από τους τυφώνες, σύμφωνα με το Minerals Management Service.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησε 56 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 62,23 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:46' π.μ. στη Σιγκαπούρη, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 62,39 δολ. το βαρέλι, 20% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια Νοεμβρίου, υποχώρησε για έκτη ημέρα και σε ποσοστό έως 1,7%, φθάνοντας στο 1,8761 δολ. το γαλόνι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στις 10:41' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το καύσιμο διαπραγματεύθηκε στο 1,88 δολ. το γαλόνι ή 20% χαμηλότερα σε σύγκριση με το κλείσιμο της τιμής της στις 28 Σεπτεμβρίου. Το πετρέλαιο θέρμανσης για παράδοση Νοεμβρίου, υποχώρησε για τρίτη ημέρα κατά 1,2%, φθάνοντας στο 1,99 δολ. το γαλόνι.

Χθες τα συμβόλαια του πετρελαίου για τον Νοέμβριο, υποχώρησαν 1,7% φθάνοντας στα 62,79 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα, για συμβόλαιο που βρίσκεται κοντά στη λήξη του, από τις 5 Αυγούστου. Οι τιμές έχουν υποχωρήσει 12% από τις 30 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία άγγιξαν τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης του πετρελαίου και στα 70,85 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα