Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τις μεγάλες απώλειες της Wall Street χθες και τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού των ΗΠΑ, τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, μετά τα στοιχεία, που κατέδειξαν μείωση της αμερικανικής ζήτησης για το καύσιμο.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, υποχωρούσε 2,2% κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες μιας ημέρας, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, τη στιγμή που ο MSCI, εκτός των ιαπωνικών μετοχών, υποχωρούσε 1,2%.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, σημείωνε απώλειες 2,1%, στην Αυστραλία υποχωρούσε κατά 1,4% και στο Χονγκ Κονγκ άνοιξε χαμηλότερα κατά 1,4%.

Υπάρχουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και αυτό σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, Federal Reserve, θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 Index, σημείωσε απώλειες 1,5%, τις μεγαλύτερες από τις 15 Απριλίου. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε απώλειες 1,2%, τις μεγαλύτερες από τις 23 Ιουνίου και ο Nasdaq υποχώρησε 1,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 15 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα