Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Li & Fung Ltd., μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία ανανέωσε την εμπιστοσύνη, ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει σταθερή, στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, εκτός της Ιαπωνίας, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 600 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 290,78 μονάδες, στις 10:39' π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε άνοδο 0,6%, μετά τα κέρδη των μεταλλουργιών, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton, αποτέλεσμα της εισήγησης των χρηματιστηριακών οίκων, όπως της UBS AG, να αγοράσουν τις μετοχές του κλάδου. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 2,1%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας, καθώς οι μετοχές της Kookmin Bank κινήθηκαν ανοδικά, μετά την έκθεση που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, σημείωσε άνοδο τον περασμένο μήνα.

Οι αγορές στην Κίνα άνοιξαν μετά τις διακοπές μιας εβδομάδας λόγω εθνική εορτής, ενώ οι δείκτες στις Φιλιππίνες, ήταν οι μόνοι που σημείωναν απώλειες.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%, μετά την έκθεση για την απασχόληση που υπερέβη τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών. Η ανάπτυξη της εργασίας στις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τους τυφώνες στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό, μετριάστηκε.

Η οικονομία των ΗΠΑ, έχασε περίπου 35.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας στις 7 Οκτωβρίου. Η μείωση, ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα χαθούν συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα