Σιγκαπούρη: 3,2% ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 07:24

ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ρυθμό 3,2%, αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο η οικονομία της Σιγκαπούρης, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες επεκτάθηκαν και οι εταιρείες, όπως η Keppel Corp., κατασκεύασαν περισσότερες εγκαταστάσεις πετρελαίου και πλοία.

Η αύξηση του ΑΕΠ, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορίου σήμερα, ακολούθησε άνοδο 18% του προηγούμενου τριμήνου. Αυτή, οδηγήθηκε από τις βιομηχανίες, οι οποίες αποτελούν το 1/4 της οικονομίας των 107 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα της πρόβλεψης του 4,5% της κυβέρνησης για το 2005.

Τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης και οι κατασκευαστές εγκαταστάσεων πετρελαίου, αυξάνουν τις παραγγελίες τους, καθώς οι τιμές της ενεργείας σε επίπεδα ρεκόρ, ώθησαν τις εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους. Οι πωλήσεις επίσης ανέκαμψαν για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών, όπως την Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd.

Ο δείκτης Straits Times οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, σημειώνοντας άνοδο 27,44 μονάδων, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 2.332,68 μονάδες, στις 11:20' π.μ. στη Σιγκαπούρη. Μόνο τέσσερις μετοχές εταιρειών κινήθηκαν πτωτικά μεταξύ των 50 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα