Ινδία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Αυξήθηκε 7,4% τον Αύγουστο
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 12:21

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, ήταν η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας τον Αύγουστο, μετά τις βροχοπτώσεις που διατάραξαν την παραγωγή σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις πετρελαίου της Oil & Natural Gas Corp., της μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγού της χώρας.

Η παραγωγή στις βιομηχανίες, τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τα ορυχεία, αυξήθηκε 7,4% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Ν. Δελχί. Συνολικά έξι οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 8,2%. Η παραγωγή των μεταλλουργιών, που περιλαμβάνουν την παραγωγή πετρελαίου, μειώθηκε 1,3% τον Αύγουστο.

Οι βροχοπτώσεις σε επίπεδα ρεκόρ και οι συνθήκες καταιγίδας στις δυτικές ακτές της Ινδίας τον Ιούλιο, προκάλεσαν πυρκαγιά σε μία πλατφόρμα στη θάλασσα της Oil & Natural Gas. Η παραγωγή από τις πετρελαιοπηγές Mumbai High, που αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της ετήσιας παραγωγής πετρελαίου της Ινδίας, υποχώρησε 30% τον Αύγουστο.

Η Oil & Natural Gas Corp. και οι ανταγωνίστριές της, όπως η Cairn Energy Plc, παρήγαγαν 16% λιγότερο αργό πετρέλαιο τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου της χώρας, στις 22 Σεπτεμβρίου. Το πετρέλαιο, αποτελεί περίπου το 1/10 της βιομηχανικής παραγωγής της Ινδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα