Ipsos: Συμφωνία 155 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Μori

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 12:35

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Mori Group Ltd., αντί του ποσού των 88 εκατ. λιρών Αγγλίας (155 εκατ. δολ.) σε μετοχές και έλλειμμα, με στόχο να επεκταθεί στη Βρετανία, έκλεισε η γαλλική εταιρεία ερευνών αγοράς, Ipsos SA.

Η εξαγορά ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό τις δυναμικότητες της Ipsos, σε αυτήν την τόσο σημαντική αγορά», αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Ipsos. Πέρυσι, οι πωλήσεις της Mori, ήταν 44,2 εκατ. λίρες, σχεδόν διπλάσιες του βρετανικού τμήματος της Ipsos, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Mori, που προσωπικό περίπου 460 ανθρώπων, εμφάνισε πέρυσι λειτουργικά κέρδη 5,6 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την Ipsos. Κατά 51% ανήκει στη διοίκηση και τους υπαλλήλους της και το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει στην Isis Equity Partners Plc και την Caledonia Investments, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Independent, σχετικό με την εξαγορά.

Η Ipsos, επανέλαβε την πρόβλεψή της για πωλήσεις 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2004, ενώ εκτιμά ότι από την εξαγορά θα εξοικονομήσει σε ετήσια βάση 1,2 εκατ. λίρες.

Τα στελέχη της Mori θα λάβουν περίπου 5 εκατ. λίρες σε μετοχές, στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας, ανέφερε η Ipsos. Η εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται σε κοινωνικές και πολιτικές έρευνες, ιδρύθηκε το 1969 από τον Robert Worcester. Ο ίδιος θα γίνει πρόεδρος ενός εποπτικού συμβουλίου, του τμήματος διεθνών δημοσίων σχέσεων της Ipsos, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα