Γερμανός: Νέα αλυσίδα καταστημάτων

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 16:47

Τη νέα αλυσίδα καταστημάτων Public παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η νέα εταιρία Publicworld ΑΕ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν με ποσοστό 60% η εταιρεία Multirama ΑΕΒΕ και κατά 40% ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Publicworld Fernando Guerreiro, πρόκειται για μια επένδυση 3 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη των καταστημάτων Public προβλέπει τη χρήση και διαμόρφωση μεγάλων χώρων (3-5.000 τ.μ.) σε κομβικά σημεία μεγάλων αστικών κέντρων όπου ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τέσσερις βασικές προϊοντικές κατηγορίες: Τεχνολογία, Εικόνα - Ηχος, Μουσική και Βιβλίο, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Το πρώτο κατάστημα Ρublic θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, εντός του εμπορικού κέντρου Mediterreanean Cosmos, ενώ μέσα στο 2006 αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημα, το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο 5.000 τ.μ. στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος σε νεοκλασικό κτίριο. Το συγκεκριμένο κτίριο (όπου στεγάζονταν οι Σχολές Ωμέγα) αγόρασε και ανακατασκευάζει εταιρία συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού, το οποίο στη συνέχεια θα μισθώσει η Publicworld.

Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση, η εταιρεία Publicworld αναμένεται να παρουσιάζει κέρδη από τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της. Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας αναμένεται τζίρος 8-10 εκατ. ευρώ από το κατάστημα της Θεσσαλονίκης και 20-25 εκατ. ευρώ από το κατάστημα στο Σύνταγμα. Σε ετήσια βάση αναμένεται αύξηση του τζίρου κατά 20-25%.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα