Διαβεβαιώσεις για τα όρια συνταξιοδότησης

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 16:49

Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών (στο 65ο έτος) και γυναικών (στο 60ο έτος), όπως επίσης δεν αλλάζουν ή δεν τροποποιούνται τα χαμηλότερα όρια, όπου αυτά ισχύουν, ξεκαθάρισε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς για την Εκθεση Στρατηγικής για τις συντάξεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/07/1105448.htm .

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των κοινωνικών πόρων και ειδικά του αγγελιόσημου που στηρίζει τα Ταμεία Τύπου. Παρόλα αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάλογος με τα σωματεία στο χώρο του Τύπου για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός από όποιες προσφυγές στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι όποιες αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά θα ισχύουν μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ δεν θα θιγούν όσοι ήδη εργάζονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για διάλυση του ΕΤΕΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών).

Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε τμήμα του πολιτικού κόσμου και της συνδικαλιστικής ηγεσίας για αμφισβήτηση των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα