Aνοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ

Καθώς τα πρακτικά της Fed σηματοδοτούν αύξηση των επιτοκίων
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 07:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ για τέταρτη ημέρα στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι το πλεονέκτημα της διεύρυνσης της απόδοσης έναντι της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας, θα προσελκύσει επενδυτές για αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης της Federal Reserve τον μήνα που πέρασε, που έδειξαν ότι τα μέλη της ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε μετά την καταστροφή από τον τυφώνα «Katrina» στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό. Τα πρακτικά αύξησαν την εικοτολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,1975 έναντι του ευρώ στις 11:24' π.μ. στο Τόκυο, από 1,1992 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Ελαφρά διαφοροποίηση στα 114,56 σημείωσε έναντι του γιέν και νωρίτερα έφθασε στα 114,72 και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Μαΐου του 2004, από 114,56. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, το δολάριο ενδέχεται να αυξηθεί αυτήν την εβδομάδα στο 1,18 έναντι του ευρώ και στα 115 έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα