Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και της Mitsui Fudosan Co., μετά την έκθεση για τον κλάδο, η οποία έδειξε, ότι οι ιαπωνικές μετοχές προσήλκυσαν κεφάλαια σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 111.64 μονάδες, στις 12:15' μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας την άνοδο δύο ημερών του 1,3%. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ και της Mitsui Fudosan αποτέλεσαν το 1/10 των κερδών του δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωνε άνοδο 1,1% και τα μεγαλύτερα κέρδη στην περιφέρεια, τη στιγμή που ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 0,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index, υποχώρησε 0,2% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαΐου, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific για τις μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών, σημείωνε άνοδο 0,6%, τη στιγμή που ο δείκτης των εταιρειών ενεργείας κέρδιζε 1,1%.

Χθες τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Λονδίνο, σε ποσοστό 1,4% , φθάνοντας στα 3.970 δολ. ο μετρικός τόνος. Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη αναρριχήθηκε 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Σεπτεμβρίου, φθάνοντας στα 63,53 δολ. το βαρέλι. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 63,66 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα