Google, Comcast: Κοινή πρόταση για την εξαγορά της AOL

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 08:34

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, για την από κοινού απόκτηση μεριδίου στην America Online, το τμήμα Internet, της Time Warner Inc., θα αρχίσουν αυτήν την εβδομάδα Google Inc. και Comcast Corp., σύμφωνα με ανθρώπους που ενημερώθηκαν σχετικά, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Μία επιλογή είναι οι τρεις εταιρείες να δημιουργήσουν μία νέα οντότητα, η οποία θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην online τοποθέτηση ταινιών και άλλων βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η Google, η μεγαλύτερη μηχανή εύρεσης στο Internet και η Comcast, θα κατέχουν τη μειοψηφία στη νέα εταιρεία.

Η πίεση στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Time Warner, Richard Parsons, να σκεφτεί μία πώληση ολόκληρης ή μέρους της AOL, αυξήθηκε, μετά την κριτική που άσκησε ο επενδυτής Carl Icahn, για την υποχώρηση της τιμής της μετοχής. Η Google και η Comcast, πλησίασαν την Time Warner, μετά τη δημοσιοποίηση των συζητήσεων πώλησης μεριδίου της AOL στην Microsoft Corp., τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Οι δυνητικοί αγοραστές, θέλουν να καλύψουν την επιτυχία της AOL με την προσέλκυση πελατών, προσθέτοντας βίντεο στα site της.

«Η Google και η AOL έχουν μια υγιή συνεργασία διεθνώς και η AOL παραμένει πολύτιμος συνεργάτης», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της Google, Michael Mayzel. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα. Ο εκπρόσωπος της Comcast, Tim Fitzpatrick, επίσης δεν δέχθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όπως έκανε ο εκπρόσωπος της Time Warner, Ed Adler και ο εκπρόσωπος της Microsoft, Adam Sohn.

Μερίδιο μειοψηφίας ενδέχεται να κοστίσει στην Google και την Comcast, τουλάχιστον 5 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλέστηκε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας μέσων στον κόσμο, Time Warner, έχουν υποχωρήσει φέτος 10%, ενώ σημείωσαν απώλειες 31 σεντς, φθάνοντας στα 17,49 δολ. η μία, χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE). Οι μετοχές της Google υποχώρησαν 5,13 δολ., στα 300,97 δολ. η μία και της Comcast σημείωσαν απώλειες 40 σεντς, φθάνοντας τσα 27,92 δολ. Τέλος, οι μετοχές της Microsoft, υποχώρησαν 11 σεντς, φθάνοντας τσα 24,30 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα