McDonald's: Στα 53 σεντς τα κέρδη ανά μετοχή

Υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 08:06

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη ανά μετοχή, εμφάνισε η McDonald's Corp., η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης στον κόσμο, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 58 σεντς ανά μετοχή από 61 σεντς, που ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν κέρδη από φόρους την βοήθησαν να αυξήσει τα κέρδη της. Διεθνώς οι πωλήσεις της στα εστιατόρια που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες, αυξήθηκαν 4,1% το τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της.

Οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 3,7%, μετά την έναρξη πώλησης και άλλων προϊόντων με κοτόπουλο στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες που προτίθενται να πληρώσουν περισσότερα για πιο υγιεινές τροφές. Το μενού με ένα ευρώ στη Γερμανία την βοήθησε να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερή της αγορά μετά τις ΗΠΑ, όπου η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και οι ανησυχίες για τις υγιεινές τροφές, επέδρασαν αρνητικά στη ζήτηση.

Οι μετοχές της McDonald's, η οποία λειτουργεί περισσότερα από 31.600 εστιατόρια διεθνώς, υποχώρησαν 67 σεντς, στα 31,67 δολ. η μία στις 4:01' μ.μ. στη Ν. Υόρκη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 15% και είχαν τη χειρότερη επίδοση από το 2002, καθώς ανησυχία επικρατούσε μεταξύ των επενδυτών αναφορικά με τη συρρίκνωση της αύξησης των εσόδων. Τα αρχικά αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία η προώθηση και τα διαφημιστικά εκπτωτικά κουπόνια για αγορές, ώθησαν ανοδικά τις πωλήσεις τον Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της McDonald's, αυξήθηκαν 5,1% το τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της στις περιοχές Ασία-Ειρηνικός, Μέση Ανατολή και Αφρική, σημείωσαν αύξηση 3,5% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα τελικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 20 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία αύξησε το ετήσιο μέρισμά της κατά 22%, στα 67 σεντς, από 55 σεντς και θα καταβάλει συνολικά 825 εκατ. δολ. Επίσης σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 1,2 δισ. δολ., φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα