Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, που περιόρισαν τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, θα μειώσει τη ζήτηση από τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 109,97 μονάδες, στις 11:40' π.μ. στο Τόκυο. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, σημείωναν κέρδη. Ο δείκτης, υποχώρησε 1,3% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 13.438,34 μονάδες στο Τόκυο. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, εκτινάχθηκε 0,8%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Westpac Banking Corp., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της τράπεζας της χώρας, από την Merrill Lynch & Co. Ανοδικά κινούντο οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, την Κίνα και τις Φιλιππίνες.

Ο Standard & Poor's 500 αναρριχήθηκε 0,8% στη Ν. Υόρκη στις 14 Οκτωβρίου, αναχαιτίζοντας τις απώλειες 1,6% των τεσσάρων ημερών. Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των αυτοκινήτων, αυξήθηκαν 1,1% τον Σεπτέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, για άνοδο 0,8%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 0,2%, μετά την υποχώρησή τους 1,9% τον Αύγουστο.

Αλλη έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, έδειξε, ότι οι τιμές καταναλωτή, εξαιρουμένων των τροφίμων και του κόστους ενεργείας, αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο MSCI Asia-Pacific Index υποχώρησε 2,9% αυτόν τον μήνα, μετά τη σηματοδότηση των μελών της Federal Reserve των ΗΠΑ, για περαιτέρω αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, με στόχο την αντιμετώπιση του υψηλότερου κόστους των καυσίμων. Το αργό πετρέλαιο, βρίσκεται 16% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα