Νιγηρία: Οικονομική ανακούφιση 18 δισ. δολ. από το Paris Club

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 09:59

ΠΟΣΟΝ 18 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες 17 πιστώτριες χώρες, το λεγόμενο «Paris Club», έλαβε η Νιγηρία, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Νιγηρίας, κίνηση η οποία ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση των ξένων επενδύσεων.

Η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, συμφώνησε να κάνει δύο συνολικά δόσεις των 12,4 δισ. δολ. για να αποπληρώσει τα οφειλόμενα και να λάβει την ακύρωση των χρεών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Paris Club των 19 πιστωτών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο χρέους της ομάδας.

Η Νιγηρία, με κατά κεφαλήν εισόδημα 350 δολ. ετησίως, είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Η σημερινή κυβέρνηση είπε ότι η ανακούφιση από το χρέος θα ανοίξει τον δρόμο της βελτίωσης των δημοσίων υπηρεσιών και θα αυξήσει τις ξένες απ’ ευθείας επενδύσεις.

Το Paris Club, που ιδρύθηκε το 1956, αποτελείται από 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Αγγλίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Νορβηγίας, Ολλανδίας, Ιαπωνίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Φινλανδίας, Δανίας, Καναδά, Βελγίου, Αυστραλίας και Αυστρίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα