Ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 10:08

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη έπειτα από τη σημαντική χθεσινή άνοδο της Wall Street και τα θετικά αποτελέσματα της ελβετικής Nestle.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Στο τρίτο τρίμηνο, τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 5.223,7 μονάδες (1,1%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.443,7 μονάδες (1,6%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.909,9 μονάδες (1,3%).

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι παραπάνω δείκτες κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τον Αύγουστο του 2004.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Nokia. H μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή κοντά στο υψηλότερο εύρος των προβλέψεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα