Nestle: 9,1% η αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Μετά την υψηλή ζήτηση σε ΗΠΑ και Ασία
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005 09:39

ΑΥΞΗΣΗ 9,1% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, Nestle SA, αποτέλεσμα του ισχυρότερου δολαρίου, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ασία.

Οι πωλήσεις της εταιρείας που εδρεύει στο Βιβέ της Ελβετίας, αυξήθηκαν στα 24,2 δισ. ελβετικά φράγκα (18,7 δισ. δολ.) από 22,2 δισ. ελβετικά φράγκα το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι οι πωλήσεις θα ανήρχοντο σε 23,5 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Nestle, παραγωγό του καφέ Nescafe, δαπάνησε περισσότερα από 17 δισ. δολ. σε εξαγορές το 2000 και το 2003, προκειμένου να προσθέσει πωλήσεις από τις ΗΠΑ, όπου η οικονομική ανάπτυξη του 3,6% τη χρονιά έως και τον Ιούνιο, τριπλασιάστηκε, έναντι των 15 χωρών, που συναλλάσσονται με το ευρώ. Η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή προϊόντων για να καλύψει τη ζήτηση στην Ασία, όπου οι πωλήσεις πέρυσι σημείωσαν αύξηση 6,9%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τα έσοδα τη χρονιά έως και τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν 4,8% στα 67,7 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Nestle αναρριχήθηκαν 23% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 151 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι μετοχές της Donone, που εμπορεύεται το εμφιαλωμένο νερό Evian, αναρριχήθηκαν 24% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, καθώς εικάζετο ότι η PepsiCo Inc. ή άλλη ανταγωνίστρια θα κάνει μία προσφορά για την εξαγορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα