Εγκαίνια Αιολικού Πάρκου Αργολίδας

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005 14:16

Εγκαινιάστηκε στις 12 το μεσημέρι το Αιολικό Πάρκο της Αργολίδας, στην περιοχή Διδύμων της επαρχίας Ερμιονίδας. Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο Αιολικό Πάρκο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χρειάστηκαν περίπου δεκαοχτώ μήνες για την κατασκευή του και αποτελείται απο δώδεκα ανεμογεννήτριες. Η επιλογή του χώρου έγινε με κριτήρια την προσβασιμότητα, διότι είναι κοντά στην ΔΕΗ, διότι πήρε εύκολα άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία κλπ.

Το Αιολικό Πάρκο έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ενώ η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα διοχετεύεται στο δίκτυο μέσω της ΔΕΗ.

Τα εγκαίνια του Αιολικού Πάρκου έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ένα αξιόλογο έργο για την περιοχή αλλά και για όφελος όλης της χώρας. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι το 4ο ΚΠΣ να δοθεί για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Είναι το 2ο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα σε δύναμη και θα παράγει 70 εκατομ. κιλοβατόρες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και των βιοκαυσίμων και στόχος είναι απο αυτές τις πηγές να εξασφαλιστεί το 20% των αναγκών ενέργειας που θα λύσει σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Περιφέρειας έως το 2010.

Επίσης στόχος του υπουργείου είναι η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου υπεύθυνο για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Στην τελετή των εγκαινίων του Αιολικού Πάρκου της Αργολίδας, παραβρέθηκαν επίσης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης, οι βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι φορέων της Αργολίδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα