Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας υψηλότερα τον περιφερειακό δείκτη, από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν ανοδικά, μετά τον διορισμό του Ben Bernanke, στη θέση του επόμενου προέδρου της Federal Reserve, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές μετοχές να σημειώσουν τα μεγαλύτερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, ο οποίος υπολογίζεται σε αμερικανικά δολάρια, σημείωσε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 108,13 μονάδες, στις 11:50' π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 1,6%, φθάνοντας στις 13.314,73 μονάδες και ο Topix αναρριχήθηκε επίσης σε ποσοστό 1,6%.

Στη Ν. Κορέα ο Kospi κέρδιζε 0,5%, μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών. Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία, την Κίνα και τη Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index και ο Dow Jones Industrial Average σημείωσαν άνοδο 1,7% και είχαν τις καλύτερες επιδόσεις από τις 21 Απριλίου. Περίπου 13 μετοχές σημείωναν κέρδη για κάθε δύο που κινούντο πτωτικά στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, η υψηλότερη αναλογία από τις 16 Αυγούστου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα