Ημερίδα για τη γυναικεία απασχόληση

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 13:07

Ημερίδα με θέμα: «Γυναικεία απασχόληση: Νέες ευκαιρίες τώρα» διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας και η Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς με σκοπό την ανάδειξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων Δράσης.

Μιλώντας στην Ημερίδα η γ.γ. Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη τόνισε πως η γυναικεία ανεργία είναι θέμα εθνικής προτεραιότητας καθώς στην Ελλάδα εμφανίζεται ένα απο τα χαμηλότερα ποσοστά γυναικείας απασχόλησης στην ΕΕ (περίπου 44% έναντι 55% του μέσου κοινοτικού όρου).

Επίσης, η Ελλάδα διακρίνεται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των γυναικών στην ΕΕ. Περίπου 15% έναντι 10% του μέσου κοινοτικού όρου.

Η κ. Τσουμάνη αναφέρθηκε στα σχέδια δράσης της ΓΓ Ισότητας, που υλοποιούνται με στόχο τη βελτίωση των παραπάνω ποσοστών:

- Το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση υπέρ των Γυναικών με θέμα την "απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση 2000-2006», το οποίο απευθύνεται σε άνεργες κυρίως γυναίκες ή και εργαζόμενες οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Από αυτό το έργο αναμένεται να ωφεληθούν 9.018 γυναίκες.

- Στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούνται 3 σχέδια δράσης τα οποία απευθύνονται σε 3.709 γυναίκες.

- Το Σχέδιο Δράσης «Ισες Δυνατότητες- Ισες ευκαιρίες» θα ωφελήσει 2.309 γυναίκες.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο ο Νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, ενώ χαιρετισμό έστειλε η πρόεδρος της ΕΝΑΕ Φ. Γεννηματά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα