Lenovo: Ανοδος των κερδών μετά την εξαγορά τμήματος της ΙΒΜ

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 08:38

ΑΥΞΗΣΗ, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Lenovo Group Ltd., μετά την εξαγορά του τμήματος Η/Υ, της International Business Machines Corp. (ΙΒΜ).

Τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 354,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (46 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 290 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, που αφαιρέθηκαν από τα αποτελέσματα του εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 433 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 28,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 5,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο, αποτέλεσμα της δραστηριότητας της ΙΒΜ.

Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 711,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ από 626,9 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Lenovo προς το Χρηματιστήριο. Τα έσοδα, αναρριχήθηκαν στα 48,1 δισ. από 11,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το προσωρινό μέρισμα θα είναι 2,4 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Lenovo, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 55% από την ολοκλήρωση της εμπορικής συναλλαγής με την ΙΒΜ, στις 30 Απριλίου. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 4,7%.

Σήμερα, στο μέσον της συνεδρίασης, οι μετοχές υποχωρούσαν 1,3%, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Dell Inc., ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς η ζήτηση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα