Κοντά στα χαμηλότερα τριών μηνών το πετρέλαιο

Εξ αιτίας του ζεστού καιρού
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 09:04

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών διαπραγματεύθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ο πιο ζεστός, από τα συνηθισμένα επίπεδα, καιρός, ενδέχεται να μειώσει την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης στη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη περιφέρεια κατανάλωσης πετρελαίου της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 59,70 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς χαμηλότερα, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 2:19' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού, βρίσκονται 19% υψηλότερα, σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 2,4%, φθάνοντας στα 59,76 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιουλίου, για συμβόλαιο που βρίσκεται κοντά στη λήξη του. Τα συμβόλαια έχουν υποχωρήσει 16% από τις 30 Αυγούστου, όταν είχαν αγγίξει τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina» στην ξηρά του Κόλπου του Μεξικό, καταστρέφοντας εγκαταστάσεις και πλατφόρμες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησε 7,37 σεντς, ποσοστό 4%, φθάνοντας στο 1,7698 δολ. το γαλόνι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Αυγούστου. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, ήταν χαμηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στο 1,8232 δολ. το γαλόνι, έχοντας υποχωρήσει 7,3 σεντς, ποσοστό 3,9% από το 1,8239 δολ. το γαλόνι, χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα