UBS: 71% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Μετά την άνοδο των Χρηματιστηρίων
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 08:24

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 71%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, UBS AG, αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από την επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση των χρημάτων των πλουσίων πελατών της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 71%, φθάνοντας στα 2,77 δισ. ελβετικά φράγκα (2,15 δισ. δολ.) από 1,618 δισ. φράγκα, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη, υπερέβησαν τις προβλέψεις των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 2,37 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η UBS, με επικεφαλής τον Peter Wuffli, κέρδισε μερίδιο αγοράς στα Χρηματιστήρια, στο underwriting και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για συγχωνεύσεις αυτήν την περίοδο, το πιο κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο από ποτέ, έναντι των ανταγωνιστριών της, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc. και της Merrill Lynch & Co. Η άνοδος των Χρηματιστηρίων επίσης ώθησαν ανοδικά τα κέρδη της UBS από τη διαχείριση κεφαλαίων των πλουσίων πελατών της, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, παγκοσμίως.

Η τράπεζα, που δημιουργήθηκε το 1998 από τη συγχώνευση της Union Bank of Switzerland και της Swiss Bank Corp., εισέπραξε περίπου το 40% των κερδών της από την επενδυτική τραπεζική και κατά το ίδιο ποσοστό από τη διαχείριση κεφαλαίων πέρυσι. Η UBS είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 2,55 τρισ. ελβετικών φράγκων, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Φέτος, οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει άνοδο 15%, υπερβαίνοντας την άνοδο 14% των 78 μετοχών των τραπεζών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 123,5 δισ. ελβετικά φράγκα, με αποτέλεσμα να την καθιστά την έκτη σε μέγεθος τράπεζα στον κόσμο, με βάση αυτό το μέτρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα