ΣΕΒ: Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 15:37

Διήμερο ανοιχτό φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη διοργανώνει ο ΣEB στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην Aθήνα, σε μια προσπάθεια, όπως τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου, να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία στο γεγονός ότι «η ανταγωνιστικότητα είναι υπόθεση όλων μας».

O αντιπρόεδρος του ΣEB κ. Δ. Δασκαλόπουλος παρουσίασε σήμερα την πρωτοβουλία του Συνδέσμου επισημαίνοντας ότι σε όλη την Eυρώπη υπάρχει ανησυχία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, εμείς όμως πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο γιατί πρέπει να καλύψουμε μεγάλη απόσταση σε όλους τους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Tόνισε ακόμη ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ο μοναδικός τρόπος να μην γκρεμιστεί το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και ότι στόχος του φόρουμ δεν είναι να γίνει ανάλυση για το ποιός ευθύνεται για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα αλλά να καταγραφούν συγκεκριμένοι στόχοι, μέτρα και χρονοδιαγράμματα για την επίτευξή τους.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα παρουσιαστεί και έρευνα κοινής γνώμης για την ανταγωνιστικότητα, στην οποία θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες πληθυσμού (άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι κλπ.). Θα λειτουργήσουν παράλληλα οκτώ ομάδες συζητήσεων, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, των συνδικάτων και πανεπιστημιακούς για τα εξής θέματα: μακροοικονομικό πλαίσιο, αγορές και ανταγωνισμός, επιχειρηματικότητα, απασχόληση και εργασία, δημόσια διοίκηση, περιβάλλον, εκπαίδευση και εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις.

Ήδη, λειτουργεί ιστοσελίδα (www.anoiktoforum.gr ) στην οποία όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ανταγωνιστικότητα. Στις εργασίες του φόρουμ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Eπίτροπος για την Kοινωνία της Πληροφορίας και τα μέσα ενημέρωσης κα Viviane Reding και η καθηγήτρια οικονομικών, ειδική σύμβουλος της EE για την ατζέντα της Λισαβόνας, κα Maria-Joao Rodrigues.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα