Αυστραλία: Υποχώρηση του νομίσματος έναντι του δολ. των ΗΠΑ

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 09:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού για όγδοο μήνα, περιορίζοντας το πλεονέκτημα της επένδυσης σε κρατικά ομόλογα.

Το δολάριο της Αυστραλίας βρίσκεται 4,8% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ φέτος και οδεύει να σημειώσει την πρώτη ετήσια πτώση του από το 2001. Η Κεντρική Τράπεζα, διατήρησε τα βασικά επιτόκια στο 5,5% σήμερα, λίγες ώρες μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve των ΗΠΑ, κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 4%. Το νόμισμα της Αυστραλίας διεύρυνε την υποχώρησή του, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, John Howard, ότι υπάρχει σοβαρή πληροφορία για τρομοκρατική απειλή.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαπραγματεύθηκε στα 74,34 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 3:58' μ.μ. στο Σύδνεϋ, χαμηλότερα από τα 74,51 σεντς που βρισκόταν στις περίπου 5 μ.μ. χθες στο Τόκυο. Το νόμισμα άγγιξε τα 74,16 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του Howard προς τους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, ότι η κυβέρνηση έχει πληροφορίες που προκαλούν έντονη ανησυχία για μία δυνητική τρομοκρατική επίθεση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα