Westpac Bank: Στο 14% η αύξηση των κερδών το β' εξάμηνο

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 09:18

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 14%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, Westpac Banking Corp., φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τις υψηλότερες αμοιβές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σε συνδυασμό με την αύξηση του δανεισμού των εταιρειών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,49 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,31 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Η Westpac ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών ύψους 700 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Australia & New Zealand Banking Group Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και η St.George Bank Ltd., η πέμπτη σε μέγεθος, ανακοίνωσαν κέρδη ρεκόρ. Η National Australia Bank Ltd. θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 9 Νοεμβρίου.

Οι μετοχές της Westpac υποχωρούσαν 7 σεντς, φθάνοντας στα 20,51 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ, όταν ανεστάλη η διαπραγμάτευσή τους. Η τράπεζα, ανακοίνωσε νωρίτερα τα αποτελέσματά της, τα οποία είχε προγραμματίσει αν ανακοινώσει αύριο, μετά από μερικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν ακούσια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα