Credit Suisse: 42% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Εξ αιτίας των υψηλότερων αμοιβών από τις συναλλαγές μετοχών
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 08:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 42%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse Group, καθώς οι αμοιβές από τη διαχείριση κεφαλαίων και την επενδυτική τραπεζική, αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,92 δισ. ελβετικά φράγκα (1,49 δισ. δολ.) ή 1,63 φράγκα ανά μετοχή, από 1,35 δισ. ελβετικά φράγκα ή 1,15 φράγκα ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν, ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,59 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Credit Suisse, με επικεφαλής τον Oswald Gruebel, ευνοείται από την άνοδο των Χρηματιστηρίων αυτό το τρίμηνο, που τροφοδότησαν στις συναλλαγές και αύξησαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια. Χθες, η UBS AG ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 71% και σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 20% έναντι ανόδου 13% των 78 μετοχών των τραπεζών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Από του 19 οικονομικούς αναλυτές το τελευταίο τρίμηνο, οι 14 εισηγήθηκαν στους επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές της τράπεζας, τέσσερις εισηγήθηκαν «hold» και μόλις ένας «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα